Abellots (Bombus sp.)

Els abellots (Bombus sp.) són abelles socials de mida relativament grossa i bastant ‘peludes’. Formen colònies annuals, encara que generalment les veiem solitàries. Els seus nius acostumen a estar soterrats, de vegades en caus de rosegadors, o bé entre herbes. Transporten el pol·len per alimentar les seves cries en ‘cistelles’ a les potes posteriors.

Hi ha importants diferències de mida entre algunes obreres i les reines.

Bombus terrestris lusitanicus NFA Blava 120813 (22) ret
Bombus terrestris
Bombus sylvarum NFA Blava 100912 (75) ret
Bombus sylvarum
Bombus ruderatus NFA Blava 030514 (164) ret
Bombus ruderatus
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bombus pratorum
Bombus pascuorum NFA Blava 010415a (32) ret
Bombus pascuorum
Bombus campestris NFAL Blava 280512 (136) ret
Bombus campestris
Bombus barbutellus NFA Blava 180514 (195) ret
Bombus barbutellus
Bombus lucorum NFAL Blava 070813 (66) ret
Bombus lucorum
Anuncis